vintage pure


LIFESTYLE HOME COLLECTION; WINTER 2017 COLLECTION

Voor de inspiratie van onze wintercollectie 2017 reizen we af naar Italië, het land waar de beste modeontwerpers en interieurdesigners vandaan komen. Het is laat in de herfst in Italië als we het land in rijden. De warme aardetinten en fris groene herfstkleuren komen ons tegemoet. Al rijdend voelen we de koele groen blauwe lucht van de winter aankomen. De mooie natuur van Italië inspireert ons dit keer voor een mooie nieuwe wintercollectie.

glamour

PURE

Voor dit seizoen zochten we inspiratie voor ‘Pure’ in de pure omgeving en in de natuurlijke materialen die zichtbaar zijn in de kleine Italiaanse kust steden. De warme aardetinten en verschillende terracotta materialen en kleuren zochten wij op in de kuststreek Cinque Terre.

Via de prachtige landschappen van Italië rijden we naar de kuststreek Cinque Terre. Als we hier aankomen worden we ontvangen door een explosie aan prachtige warme rood bruine aardetinten van de gebouwen in deze vijf mooie kleine dorpen. De dorpen zijn moeilijk met de auto te bereiken, we gaan via het mooie wandelpad. De natuurlijke kleuren zien we terug in het hout en de stenen. De door muurtjes begrensde olijf- en citroenboomgaarden zie je op de heuvelwanden achter de dorpen met zijn donkerbruine, zwarte en cognac kleuren. Dit geeft de sfeer in dit gebied een stoer accent. We zien hier pure materialen zoals leer, dierenhuiden, jute, velvet, robuuste katoenen, geoxideerde metalen, hout en terracotta. Het thema versterken we met nieuwe prachtige deco sculpturen en de insecten in de glazen stolpen geïnspireerd door dit gebied.

AUTUMN HARVEST
 

Voor onze ‘Autumn Harvest’ collectie zijn we op zoek gegaan naar een gebied dat ons kan inspireren met verschillende groentinten van het prachtige Italië. De kleuren van de verschillende landschappen, de kleuren van de grote hoeveelheden aan olijven en de geeltinten van de bladeren en landschappen van de herfst.

Na het prachtige bezoek aan Cinque Terre rijden we eerst door naar het zuiden, naar Rome. We willen zo graag het Colosseum zien. Dit amfitheater is zo indrukwekkend, dit is dan ook als object terugzien in onze collectie. Na dit prachtige bezoek aan deze mooie stad rijden we naar het volgende gebied Toscane en bezoeken we de stad Florence met zijn prachtige groene omgeving. De mooie heuvelachtige landschappen rondom de stad met zijn verschillende groen gele kleuren leiden ons naar een kleurenpallet van groene en blauw groene tinten met hier en daar een warm okergeel accent. In dit thema gebruiken we prachtige linnen look katoenen kussens, warm velvet kussens en echte lamswollen kussens. De mooie natuurlijke schelpen en veren sculpturen en de Romaanse bustes in de nieuwe collectie maken de sfeer af.

 

GLAMOUR
 

Voor Glamour zoeken we inspiratie in één van de prachtige steden van Italië. Dit vinden we natuurlijk in Milaan. Deze prachtige mode en interieur stad is alom inspiratie. Hier vinden we verschillende kleuren groen, maar wel met een glamour gevoel.

Vertrekkend uit het heuvelachtige landschap van Toscane rijden we naar Milaan, onze laatste stop. We kunnen niet wachten om de stad in te gaan. Al lopend door het centrum van de stad zien we combinaties van zacht velvet, wol, zwart metaal en ook marmer materialen in de etalages van de grote merken. Tinten van smaragd groen, zachte grijstinten en goudtinten. Deze kleuren gecombineerd met zwart wat het thema een stoer accent geeft. Onze nieuwe elegante verlichting, accessoires en vele nieuwe meubels versterken de warme stedelijke jaren ’70 winter sfeer voor Glamour. Dit is de leidraad voor onze nieuwe wintercollectie voor Glamour.

braxton home collection; WINTER 2017


Onze vernieuwde collectie heeft een unieke Scandinavische stijl beïnvloed door de Scandinavische gezelligheid met deels een design touch. Al onze producten zijn handgemaakt, zorgvuldig geselecteerd of speciaal ontworpen. Omdat we de laatste trends volgen, zijn we in staat om elk seizoen een nieuwe en actuele onderscheidende woondecoratie en meubelcollectie aan te bieden.

Enjoy it, Live it, Love it …