LIFESTYLE HOME COLLECTION; SUMMER 2017 COLLECTION

Voor de inspiratie van onze zomercollectie 2017 reizen we af naar Portugal. Na een kleine 3 uur vliegen, landen wij op het vliegveld van Lissabon. Nadat wij onze bagage hebben opgehaald, gaan we richting de autoverhuur, om onze gereserveerde cabrio op te halen. Als eerste rijden we naar Comporta, een stukje verborgen paradijs aan de Portugese kust, ongeveer een uur rijden ten zuiden van Lissabon.

VINTAGE PURE

Comporta is een fantastisch mooi en nog redelijk onontdekt gebied en wordt ook wel het nieuwe Ibiza genoemd. Bij aankomst in ons Beach House, horen we de zeewind ruisen door het duingras en ruiken we de zee. We pakken snel de eerste spullen uit en vallen met een glas Verdejo neer op de heerlijke loungebanken op de veranda en genieten van een waanzinnig mooi uitzicht op de prachtige blauwe zee. Rond een uur of 8 lopen we op blote voeten over het strand naar de Beach Club. In het restaurant liggen op de BBQ prachtige lokale vissen op ons te wachten, terwijl we langzaam de zon in de zee zien zakken. De volgende dag rijden we in onze cabrio door de fascinerende omgeving. Je vind hier prachtige uitgestrekte stranden, imponerende vergezichten, dennenbossen, rijstvelden en de meest mooie huizen, hotel en restaurants. De rust, puurheid, eenvoud en natuur die je hier ervaart, is de basis voor het Vintage Pure thema. Natuurlijke materialen zoals linnen, katoen, jute en hout en de kleuren zand, grijs, bruin, brique en groen zijn dan ook in dit thema niet weg te denken.

VINTAGE SUMMER

Een bezoek aan Lissabon laten we ons natuurlijk niet ontnemen. Lissabon is een stad om urenlang in rond te dwalen. In de wirwar van steegjes in de historische wijk Alfama ontdek je steeds weer nieuwe doorkijkjes, pittoreske steegjes en barretjes. Een ding wat je zeker opvalt, als je door de stad loopt zijn de azulejos; de beschilderde tegels waar de stad onder andere om bekend is. De prints van deze tegels vind je terug in onze collectie op onder meer kussens, stranddoeken en trays. 's Avonds gaan we Bairro Alto verkennen, de uitgaanswijk waar je de hipste bars en restaurants vind. Hier zijn in de stegen ook tal van modieuze winkels en galleries gevestigd. De volgende dag brengen we een bezoek aan het dorp Sintra met het schitterende park, het hooggelegen kasteel met zijn exotische vegetatie van reuzenvarens en magnolia's. De mengeling van het groen in de parken, de versieringen, de azulejos, het glas in lood en allerlei kleuren zoals blauwe roze, grijs, brique en okergeel is voor ons de inspiratie geweest voor het Vintage Summer thema. De kleuren en prints uit dit thema zijn ideaal te combineren met Vintage Pure.   

GLAMOUR

Na 3 dagen rond geslenterd te hebben in Lissabon, brengen we onze laatste nacht door in een luxueus hotel in de buurt van Cascais. We laten ons lekker verwennen in de luxe spa, drinken heerlijke vruchtensappen en genieten van een verrukkelijke salade. Deze kustplaats Cascais is tegelijkertijd een moderne havenstad als een klein vissersdorpje, met alle charmes van dien. De invloeden van de Europese aristocraten, die er vroeger hebben gewoond, de rijke architectuur en koloniale invloeden zijn in het hotel waar wij verblijven goed zichtbaar. De rijkdom die de gebruikte kleuren donkerblauw, bordeaux, roze, grijs en de materialen messing, marmer en glas uitstralen, zijn de inspiratie geweest voor het Glamour thema.